top of page

Duurzame doener #10

Bijgewerkt op: 15 jan. 2019

Tessa #10

Als kind was ik al erg gebrand op eerlijkheid. Ik groeide op in Hong Kong en weet dat ik al vrij vroeg in contact kwam met het begrip luchtvervuiling. Mijn moeder leefde bewust, wij aten gezond, mijn broer was als eerste en lang als enige vegetariër. Ik kwam dus al vroeg in contact met alternatieve leefwijzen, maar het daagde pas echt hoe onze wereldproblematiek systemisch is toen ik meewerkte aan het oprichten van de sociale onderneming, Fairphone. Ik heb daardoor zowel in mijn werk en mijn privéleven veel meer het gevoel gekregen dat ik wat kan en moet doen.


Ik werk zoveel mogelijk aan het bewuster maken van organisaties door strategieën te formuleren waarmee ze meer waarde leveren aan al hun stakeholders. Ik ben er van overtuigd dat iedereen (bedrijven, overheden, organisaties, burgers) zijn deel van de puzzel moet leggen om echte duurzame verandering te bewerkstelligen. Daarnaast kook ik vegetarisch, probeer zo min mogelijk afval te genereren en deel een auto, al denk ik dat we daar helemaal vanaf moeten. 


Ik overtuig niemand, maar probeer een leven te leiden waar ik me beter door voel. Ik hoop dat goed voorbeeld doet volgen, maar ik geloof niet dat overtuigen werkt. Ik denk wel dat bewustzijn en transparantie nodig zijn om goede keuzes te maken. Ik organiseer daarom samen met vrienden activiteiten rond onderwerpen die ons aangaan. Daardoor kunnen mensen dingen wellicht beter begrijpen en mee doen aan iets positiefs. Het valt me op dat veel van de problematiek zo groot is en dat werkt verlammend. Ik geloof daarom in een positieve aanpak en gewoon dingen doen!


#duizendduurzamedoeners #duurzamedoener10

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page