top of page

Duurzame doener #17

Bijgewerkt op: 15 jan. 2019

Peter #17


Voor mij was het rapport ‘Grenzen aan de Groei’ van de Club van Rome uit 1972 het keerpunt om bewuster te gaan leven. Ik was 16 jaar en nam resoluut het besluit geen auto te gaan rijden en geen rijbewijs te halen om bij te dragen aan een beter milieu. Een keuze waarvan ik nog regelmatig de nadelen ondervind, maar die ik wel volhou. Daarnaast probeer ik als consument verstandig te leven (qua voeding, afvalscheiding en energiegebruik). Verder vertaalt het zich in mijn inzet namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voor het nastreven van de Sustainable Development Goals, de wereldwijde agenda van de VN om met elkaar aan een betere wereld te werken. Ik hoop anderen het goede voorbeeld te geven door met enige gemoedelijkheid en zelfrelativering zo veel mogelijk het duurzame ‘doen’.


#duizendduurzamedoeners #duurzamedoener17

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page