top of page

Duurzame doener #18

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2019

Lavinia #18

Ik groeide op in een bewust gezin. Denk aan de Vrije School, biologisch eten en bewust met energie en vakanties omgaan. Van daaruit ben ik me verder gaan ontwikkelen. Via Greenpeace en daarna via mijn studie Milieu- en Maatschappijwetenschappen. Ik heb extremere tijden en minder extreme tijden gehad. Nu zit ik al jaren in een wat flexibelere fase. Ik denk ook realistischer. 


Voeding en Reizen vind ik de twee belangrijkste en invloedrijkste aspecten waar je als individu een verschil in kan maken. Ik ben heel bewust met voeding bezig (veganistisch, vegetarisch en af en toe wat vlees). Daarnaast kijk ik ook heel bewust naar hoe ik reis. In Europa het liefst met de trein, daarbuiten vliegen als het moet, maar dan blijf ik er een aantal weken zodat ik er alles uithaal wat erin zit. En ter compensatie koop ik bomen. Ik ga ook weleens op klimweekenden  en vakanties (meestal met de auto). Daarbij ga je sowieso al bewust met je (rots/natuur) omgeving om.  Verder probeer ik qua energie- en waterverbruik zuinig te zijn, maar het leven moet ook comfortabel en realistisch blijven. Ik heb tijden gekend dat ik hier heel streng in was, maar nu kies ik meer voor een balans tussen comfort en bewustzijn. Maar belangrijkste is dat de industrie en ons systeem een omslag moeten maken.


Tegenwoordig kun je al snel de effecten van bijvoorbeeld klimaatverandering uitleggen aan de hand van het weer. Dat is duidelijk te zien. Zo hoef ik anderen minder te overtuigen van het feit dat we als mens nu echt een ommekeer moeten maken naar bewuster leven. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het feit dat wij, als mensheid, de wereld kunnen veranderen, ten positieve of ten negatieve. Hopelijk kiezen we op tijd voor het positieve. Ik richt mij in ieder geval altijd op het positieve, zeker ook via mijn organisatie iEarth (zie iEarth Movement FB groep). Een organisatie die zich inzet voor positieve verandering voor mens en natuur vanuit de Ego naar Eco (gelijkwaardigheid) gedachte.


#duizendduurzamedoeners #duurzamedoener18

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page