top of page

Duurzame doener #19

Bijgewerkt op: 15 jan. 2019

Rindert #19


In 2005 was ik hoofdredacteur bij Coolpolitics. We brachten politici en artiesten met elkaar in debat en organiseerden Lowlands University, colleges van hoogleraren op festivals. Mijn taak om  interessante sprekers te strikken. Mijn beste ‘catch’ was oud-premier Ruud Lubbers, die hevig twijfelde of hij het wel in zich had om duizenden jongeren college te geven in een partytent. Ik had meerdere gesprekken met hem nodig om hem over te halen. Uiteindelijk stemde hij toe omdat hij het als zijn missie zag om jonge mensen te bewegen om zelf in actie te komen voor een betere wereld. Lubbers’ houding en verhaal hebben me geïnspireerd om het (naast alle grote verhalen) vooral klein te houden: bewust leven doe je zelf.

 

De grootste verandering in mijn eigen leefpatroon is denk ik dat ik beduidend minder vlees eet dan vroeger, terwijl ik het vreselijk lekker vind. Ik koop mijn energie natuurlijk bij een duurzame provider (in de hoop dat het helpt). Ten slotte let ik bij mijn kleding op de herkomst, en koop ook regelmatig tweedehands, pardon: vintage.

Ik organiseer regelmatig dinertjes over een thema voor een vereniging waar ik lid van ben, de Worldconnectors. Vanaf het begin is het menu strikt vegetarisch, de laatste tijd veganistisch. Het gekke is: dat levert af en toe nog discussies op ook, terwijl de vereniging zich juist inzet voor duurzaamheid!


#duizendduurzamedoeners #duurzamedoener19

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page