top of page

Duurzame doener #8

Bijgewerkt op: 15 jan. 2019

Véronique #8

Ik ben bewuster gaan leven omdat ik het als mijn verantwoordelijkheid (en die van mijn generatie) zie om zorgvuldiger, gezonder en duurzamer te leven dan de generaties voor mij. Wij hebben het zo veel beter en er is zo veel meer bekend over wat er aan de hand is. Het zien opgroeien van mijn kinderen en de gedachte aan de toekomstige generaties maakt mijn inzet groter. Ik ben blij met de toenemende maatschappelijke aandacht. Er was een tijd dat je nog moest uitleggen waarom duurzaamheid belangrijk is. Nu gaat het steeds vaker over de vraag wat kunnen we doen en hoe weet je dat je het goede doet. 


Ik breng zowel professioneel als privé veranderingen aan in wat ik doe. Iedere keer en stap verder.  Professioneel betekent dat het alleen willen werken voor duurzame, gezonde en inclusieve bedrijven en initiatieven. En het als vrijwilliger ondersteunen en initiëren van organisaties die (1 of meerdere) van de Sustainable Development Goals hoog in het vaandel hebben staan. Mijn aandacht gaat daarbij vooral uit naar het realiseren van de rechten van de aarde en het versterken van democratie en conflictbemiddeling. Privé betekent het dat ik geen vlees meer eet en steeds minder zuivel en vis, steeds meer vega- en duurzame kleding, meer ruilen, duurzame bank, isoleren van de woning. Minder vliegen en korter douchen zijn mijn uitdagingen.  Ik ga uit van het principe van Persoonlijke Duurzame Doelen die ik verbind aan de SDG's en die ook in 2030 gerealiseerd moeten zijn. Ieder jaar doelen stellen waardoor mijn levensstijl duurzamer wordt. 


Als individu kunnen we bepalen waar we ons geld aan uitgeven en welke industrie we stimuleren. We hebben elkaar nodig als het gaat om het beïnvloeden van het systeem waar binnen we leven. Veel praten over hoe anderen hun duurzaamheid invullen vind ik heel prettig omdat iedereen eigen ideeën heeft en creatieve oplossingen. Ik zie mijn rol niet in het overtuigen van anderen maar in het samen bewegen naar een duurzame toekomst. Zoals bijvoorbeeld veel meer duurzamer lokaal vegetarisch eten; door meer voedsel uit Nederlandse Agribossen en de teelt van Hollandse Avocados. ​


#duizendduurzamedoeners #duurzamedoener8

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page