top of page

Duurzame doener #9

Bijgewerkt op: 15 jan. 2019

Wouter #9


Ik ben na de geboorte van mijn dochters bewuster geworden en me gaan verdiepen in de huidige toestand van het milieu. Dat heeft mijn ogen geopend en mijn denken en doen drastisch veranderd. We moeten bewuster omgaan met eigenlijk alles willen we nog iets over laten voor de generaties na ons. Zo schrik ik altijd van de hoeveelheid plastic die er in ons huishouden doorheen gaat. Ik doe dus tegenwoordig mijn uiterste best om dit binnen de perken te houden. Daarbij is het mij opgevallen dat dat het makkelijkst gaat als je niet bij de supermarkt inkoopt. Het kost even wat meer tijd om naar de groenteboer, de visboer en de bakker te gaan maar het scheelt heel erg in het plastic en het is nog leuker en lekkerder ook.


Enkele jaren geleden zijn wij begonnen ons huis te verduurzamen en daar zijn wij beetje bij beetje nog steeds mee bezig. Energie neutraal worden we niet maar we proberen het wel zoveel mogelijk te worden. Als iedereen naar eigen vermogen en draagkracht bereid is zijn of haar best te doen en te starten met duurzamer leven dan volgen de bedrijven hopelijk vanzelf.


Het lijkt er overigens vaak op dat onze kinderen steeds duurzamer worden opgevoed via school, kinderen voor kinderen etc en dus heb ik alle vertrouwen in de toekomst.

In mijn werk als makelaar probeer ik mensen van het nut van verduurzamen te overtuigen. Immers als je ergens gaat wonen is dat het moment om je huis te verduurzamen. De meeste investeringen hebben een terugverdientijd van ongeveer 5 jaar en die zit je meestal wel uit in je nieuwe huis.


#duizendduurzamedoeners #duurzamedoener9

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page